Les JERC viatgen a Bilbao per donar suport a Bildu i participen activament en els actes d'avui

Originally published on May 5, 2011.

Des de l’organització política juvenil s’entén la prohibició de Bildu com un atac a la democràcia i es culpabilitza els que van votar la Llei de Partits d’impedir que les opcions independentistes es puguin presentar a les urnes.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, JERC, participen avui dijous 5 de maig, als actes organitzats a Bilbao per denunciar “l’atac a la democràcia” que suposa deixar fora de les urnes a Bildu i per reclamar el dret de la coalició basca de participar a les properes eleccions municipals, del 22 de maig. D’aquesta manera, una delegació de les JERC, encapçalada pel seu portaveu, Gerard Gómez del Moral, participarà a les 11.30 a la roda de premsa amb delegacions internacionals que donen suport a Bildu. En nom de les organitzacions independentistes dels Països Catalans, el portaveu de les JERC hi intervindrà. A les 20 hores, les JERC també seran presents a la manifestació organitzada per EA i Alternatiba en suport a Bildu i participaran a la concentració posterior on s’esperarà el resultat de la sentència del Tribunal Constitucional que ha de decidir si finalment la coalició pot presentar-se o no. Les JERC es mostren així compromeses amb el procés polític d’Euskal Herria i consideren la prohibició de Bildu un “atac a la democràcia i pròpia d’un regim dictatorial, fruit del pacte entre PP i PSOE amb l’únic objectiu que l’esquerra independentista basca no sigui present a les eleccions”. En aquest sentit, les JERC “denunciem al PP, al PSOE i a CiU, que amb el seu vot favorable a la Llei de Partits el 2002, han permès que ara s’il·legalitzi Bildu, i han aconseguit que a hores d’ara no hi hagi opcions independentistes al País Basc”. Per les JERC, ens trobem davant d’una “decisió política i no jurídica, que vulnera un dels drets fonamentals de qualsevol democràcia, perquè intenta il·legalitzar una manera de pensar, la de l’esquerra abertzale”, una opció política que representa el 20% de la ciutadania basca. Segons les JERC, “ens trobem davant d’un fet molt greu, que colpeja tot el procés de pau d’Euskal Herria”, ja que els impulsors de Bildu són dos partits amb una tradició democràtica indubtable i han mostrat en tot moment el seu rebuig absolut a la violència. En aquest sentit han recordat que fins i tot l’actual lehendakari de la comunitat autònoma basca, Patxi López, va manifestar-se fa poc, dient que Bildu no tenia res a veure amb ETA.

Països Catalans, 5 de maig de 2011

Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya

Secretaria de Comunicació

About the event

JERC travel to Bilbao to support Bildu.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram